Tips voor Tonnen - Regenton Actie!

Filter op categorie:

Gefeliciteerd  met uw geweldige aankoop.

 Wist u dat u met uw product een duurzame bijdrage levert aan onze aarde. Uw product is namelijk geheel gemaakt van duurzaam hout. Het mooie van hout is dat er geen energie verspillende bronnen noodzakelijk zijn om te produceren. Daarnaast is uw product volledig gemaakt van recycled materiaal en 100% FSC. Voor dit product was geen extra houtkap noodzakelijk. Het is al bezig met een 2e en soms 3e leven. Het is  al eerder gebruikt voor wijn en/of whiskyvaten. Het heeft aan zijn oorspronkelijk doel waarvoor het gemaakt is al voldaan. Het mooie van het maken van vaten is dat deze grotendeels met de hand gemaakt worden. Door echte vakmensen met passie voor hout en het product. Net als uw product weer gemaakt is door onze vakmensen. Met passie voor hout en het product.

We wensen u veel plezier met uw duurzame product.

 Een aantal kleine tips voor het gebruik:

  • Zet uw regenton op een regentonstandaard voor een lange levensduur van de ton;
  • Zorg in de zomer  altijd voor iets water in uw regenton; dit voorkomt uitdrogen van uw ton;
  • In de winter als het hard gaat vriezen de regenton grotendeels leeg maken (ruimschoots onder de helft), om schade aan de ton te voorkomen
  • Als u een regenton vulautomaat heeft, kunt u deze zelf eenvoudig installeren; u boort een gat aan de achterzijde van de ton tussen de 2 bovenste banden, waar de uitmonding van de vulautomaat inpast. Daarna tekent u de regenpijp op de juiste hoogte af en plaats de vulautomaat in de pijp. En vervolgens de uitmonding in de ton. Een laagje kit eromheen zorgt voor perfecte  afdichting.